fredag 5 november 2010

Vildsvinsgryta med svamp och ädelost


Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Portioner: 4

Ingredienser
700 g grytbitar av vilt (vildsvin. älg. hjort eller rådjur)
1/2 dl konc viltfond
olja. salt. peppar
MARINAD
1 gul lök
2 palsternackor
2 morötter
2 vitlöksklyftor
3 dl rödvin
1/2 dl rödvinsvinäger
2 msk krossade enbär
1 tsk torkad timjan
SÅS
300 g skogssvamp
50 g ädelost
3 dl vispgrädde
1 msk soja
1 msk svartvinbärsgelé
majsstärkelse (Maizena)
Gör så här
1. Skala lök och rotfrukter, skär i större tärningar. Skala och pressa vitlöken.
2. Blanda alla ingredienser till marinaden, lägg i köttet, löken och de skurna rotfrukterna i en plastpåse och låt marinera i kyl ca 5 timmar.
3. Plocka upp köttbitarna ur marinaden och bryn dem lätt i olja i en gryta. Tillsätt marinaden med allt grönt och fonden.
4. Koka under lock tills köttet känns mört, ca 1 1/2 timme.
5. Ansa och dela ev stora svampar. Fräs svampen i smör och tillsätt den i grytan tillsammans med smulad ädelost, grädde, soja och gelé. Red med majsstärkelse. Smaka av med salt och peppar. Garnera ev med persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar